Υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι δεν είμεθα αιώνιοι επί γης.

Χθες (1η Ιουλίου) το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε διαδοχικώς την Αρτοκλασία και κήρυξε το θείο λόγο στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς των Αγίων Αναργύρων στις περιοχές “Μακρυνούς” και “Ελληνικών”.

Ειδικώτερα, κηρύσσων τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Μακρυνούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις της αληθινής προσφοράς προς την κοινωνία και το κοινό καλό, τονίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και αληθινή και θυσιαστική αγάπη, είτε αυτή προέρχεται από ένα αγρότη, που καλλιεργεί τη γη για την τροφοδοσία της κοινωνίας, είτε από ένα επιστήμονα, ο οποίος εργάζεται για την αποκατάσταση της υγείας, όπως ακριβώς έπραξαν και οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι Ανάργυροι.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ελληνικών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε για τα δύο κατ’ εξοχήν θεραπευτήρια, τα Ασκληπιεία, της αρχαίας εποχης, και την Εκκλησία, της Χριστιανικής εποχής, υπογραμμίζοντας ότι στην Εκκλησία δεν πρέπει να προστρέχουμε μόνο όταν οι ιατροί λέγουν ότι “το λόγο τώρα τον ἐχει ο Θεός”, αλλά πάντοτε, διότι η Εκκλησία, σεβόμενη, βεβαίως, το αυτεξούσιο του ανθρώπου, αποτελεί κυρίως θεραπευτήριο ψυχών, τα έλκη και τα τραύματα των οποίων θεραπεύει, έργο που δεν μπορεί να επιτελέσει η επιστήμη.

Υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι δεν είμεθα αιώνιοι επί γης, προέτρεψε να κληροδοτούμε στους επιγιγνομένους τις πατρώες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις, ήθη και έθιμα, όπως πανηγύρεις των Αγίων, που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, και ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο θέρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.