Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προέστη χθες του εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Παλαιοπόλεως, της αρχαίας πρωτεύουσας της Άνδρου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουλούρη και των διακόνων του.

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Έπαρχος Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου και πλήθος ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το ρόλο των Αγίων, οι οποίοι ως αστέρες φωτίζουν και κατακοσμούν το πνευματικό της στερέωμα και ταυτόχρονα αποτελούν οδοδείκτες και ιχνηλάτες των ανθρώπων, που τους οδηγούν στο δρόμο της πνευματικής ζωής. Τόνισε δε ότι ο κάθε πιστός μπορεί να βιώσει την πνευματική ζωή μέσα στην καθημερινότητά του, αρκεί να το θελήσει, και να αποβεί έτσι φωτεινό παράδειγμα για την κοινωνία και αληθής φίλος του Θεού.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες του Ναού και ευχήθηκε σε όλους για το υπόλοιπο του θέρους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.