Την Άνδρο επισκέπτεται από σήμερα 27 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , ο οποίος το εσπέρας αρχικά τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Χρήστου Ψαριανού και Εφημερίων των γύρω περιοχών και την παρουσία πολλών πιστών.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τρισάγιο επί της κείμενης στα πρόπυλα του Ναού προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου (Ψαριανού).

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην ίδρυση Ναών προς λατρεία του Θεού και τιμή των Αγίων Του, με κέντρο την Αγία Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι ο Χριστός ανήγαγε το σώμα του ανθρώπου σε Ναό του Θεού και τονίζοντας ότι οι Άγιοι με την προσωπική του ο καθένας προσφορά μας δίνουν πρότυπα ζωής.

Ακολούθως, ο Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Στραπουργίων, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Θεοφάνη, και Εφημερίων από τις πέριξ περιοχές.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ χαρακτήρισε την ύπαρξη των Αγίων ως ευλογία και ευεργεσία Θεού προς τους ανθρώπους, καθώς, έχοντας γνωρίσει την Αλήθεια του Χριστού και έχοντας θυσιαστεί γι’ αυτήν μας υποδεικνύουν την οδό προς την αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών.

Αύριο το πρωί, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ θα συνιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, μετά του φιλοξενούμενου σ’ αυτήν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.