Ως κόσμημα της εκκλησίας χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ ο Μητροπολίτης Σύρου Δωροθέος.

Ο Μητροπολίτης των Κυκλάδων μίλησε στους πιστους μετά το τέλος της θείας λειτουργίας. Αφού ευχαρίστησε τον ποιμέναρχη μας, ο Μητροπολίτης Σύρου εξήρε το έργο του Απόστολου Βεσυρόπουλου που ήταν πάρων ενώ ευχαρίστησε και όλους όσους πάραβρεθηκαν στην θεία λειτουργία, μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε και την χαρά του που λειτούργησε στον Άγιο Δωροθέο ενώ ανέλυσε και την σημερινή αποστολική περικοπή.

Κάθε χρόνο αυτό το ταξίδι είναι για μένα ένας ανεφοδιασμός.

Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , πραγματοποίησε σήμερα το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ το 2012, στον οποίο συνιερούργησε σήμερα μετ’ αυτού, με τη λειτουργική συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου, Πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και του Προϊσταμένου του Ιερού Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά, και με την συμπροσευχητική παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Αποστ. Βεσυρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζή, του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, εντός και εκτός του Ναού, τηρούντων τα ενδεδειγμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στο κήρυγμά του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την άδεια και την ευγενική φιλοξενία του, τον Πρωτοσύγκελλο, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης και τον Εφημέριο του Ναού, καθώς και τους Χριστιανούς της Ενορίας και των γύρω περιοχών, που προσέτρεξαν, ομίλησε επί της σημερινής Αποστολικής περικοπής και ειδικότερα στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τους Πρεσβυτέρους της Εφέσου «προσέχετε ἑαυτοῖς», τονίζοντας ότι αυτή η προτροπή δεν αφορά μόνο τους Ποιμένες της Εκκλησίας, αλλά και όλους τους πιστούς, αναφερθείς και στην μέριμνα της Εκκλησίας ακόμα και, για τους, κατά τον Μ. Βασίλειο «αφυλάκτως διαβιούντας», οι οποίοι αδιαφορούν για το χάρισμα και την ιδιότητα του Χριστιανού, που έλαβαν κατά το Βάπτισμά τους.

Προσέθεσε δε, ότι τα, στην Αποστολική προτροπή αναφερόμενα περι της φιλεργίας, αφιλοχρηματίας και ανύστακτης μέριμνας των ποιμένων, για τη διαφύλαξη της ορθής πίστεως στις ψυχές των ανθρώπων, από αιρέσεις και πλάνες, τήρησαν τόσο ο μεθεόρτως σήμερα τιμώμενος Άγιος Δωρόθεος, ο οποίος κατά την εποχή των σκληρών διωγμών, παταμείνας πλησίον του ποιμνίου του, ετελεύτησε με μαρτυρικό θάνατο σε βαθύ γήρας, όσο και ο νεοφανής Άγιος Καλλίνικος, ο οποίος διεποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, διακριθείς για την ταπείνωση, την αφιλοχρηματία και το θυσιαστικό υπέρ της σωτηρίας του ποιμνίου του φρόνημα.
Τέλος, ευχήθηκε προς όλους να βρίσκονται πάντα υπό την προστασία του Αγίου Δωροθέου και τη σκέπη της Μεγαλόχαρης της Τήνου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.

Αύριο, Δευτέρα, 14 Ιουνίου, θα μεταβεί το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών Τυρνάβου, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα Ονοματήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και την Τρίτη, 15 Ιουνίου, θα επανέλθει στην Ερμούπολη.

@ekklisiaonline

Ο Σταυρος κόλλα στην εινονα σαν να είναι μαγνήτης #εκκλησια #σταυρος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.