ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Εκκλησίας στέλνει με άρθρο - ΒΟΜΒΑ ο Σεβ Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος όπου χαρακτηριστικά αναφέρει πως Η Εκκλησία δεν θα διαπραγματευτεί τη Θεία Ευχαριστία- Δεν θα ξεπουλήσει τα πρωτοτόκιά της.

Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Καθημερινή με τίτλο ΄΄Πραγμάτων έλεγχος ου βλεπόμενων΄΄ ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος ξεκινά το άρθρο του μιλώντας για τη λέξη μυστήριο, αναφέροντας πως προέρχεται από τη λέξη ΄΄μύω΄΄ που σημαινει κλείνω τα μάτια και το στόμα.

Συνεχίζει λέγοντας πως η ιδιαιτερότητα των χριστιανικών μυστηρίων εγκειται όχι τόσο στο ότι μόνο μυημένοι δηλαδή βαπτισμένοι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτα αλλά και το ότι δεν τελούνται μηχανιστικά, μαγικά.

Η Ορθοδοξη Εκκλησία σέβεται το αυτεξούσιο του ανθρώπου.

Χωρίς πίστη, ο άρτος και ο Οίνος της Θείας Ευχαριστίας θα παραμείνουν ό,τι φαίνονται.

Με την πίστη, μεταββάλονται σε σώμα και αίμα Χριστού.

Για κοινωνικα ζητήματα:

Το ΑΕΠ μιας χώρας δεν είναι μονο οι αριθμοί. Είναι πρωτίστως τα ταυτοτικά της στοιχεία, άνευ των οποίων ούτε μέλλον έχει, ουτε προιον παράγει.

Η Εκκλησια δεν εμπλέκεται στο ιδιομορφο κυνηγι μαγισσών στο οποίο εργολαβικά επιδιδονται άτομα ποικιλων ειδικοτητων ιδιολογιών και ιδιοτήτων.

Η Εκκλησία θα παραμείνει διάκονος και σώτειρα του λαού χωρίς ποτέ να διαπραγματευτεί τα θεμελιώδη της Πίστεως, την ουσία και το λόγο της υπαρξής της, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δεν θα ξεπουλήσει ποτέ τα πρωτοτόκια της που παρέλαβε από το Θεό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-16)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.