Είναι ώρα προσευχής, σημειώνει ο Μητροπολίτης Σύρου με αφορμή τη νοσηλεία του αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και επισημαίνει την ευθύνη όλων να προστατεύουν την προσωπική και των συνανθρώπων τους.

Την ευθύνη που έχουν όλοι να διαφυλάττουν την υγεία την προσωπική τους και των συνανθρώπων τους επισημαίνει σε δήλωσή του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ.Δωρόθεος, με αφορμή τη νοσηλεία του αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Όπως λέει δεν είναι ώρα για επικρίσεις, «παρά τις όποιες παραλείψεις του», παρά για προσευχή τόσο για εκείνον όσο και για όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Η δήλωση του κ.Δωρόθεου, ακολουθεί:

Αυτή την κρίσιμη ώρα, ο αδελφός μας, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, χρειάζεται από ποτέ την προσευχή μας.
Παρά τις όποιες παραλείψεις του, δεν είναι η στιγμή να τις επισημάνουμε, πολλώ δε μάλλον να τον επικρίνουμε, όταν μάλιστα διέρχεται αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
Είναι ώρα να προσευχηθούμε γι’ αυτόν, όπως προσευχηθήκαμε και προσευχόμαστε για εκατοντάδες συνανθρώπους μας τον τελευταίο καιρό, κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τη φοβερή αυτή ασθένεια, ώστε να μπορέσουν τη βοήθεια του Θεού και των ηρωϊκών γιατρών και νοσηλευτών να αναλάβουν και να επιστρέψουν υγιείς εις τα ίδια.
Μας δίνεται όμως η αφορμή, για πολλοστή φορά να επαναλάβουμε την μεγάλη ευθύνη που έχουμε όλοι μας για το πολύτιμο δώρο του Θεού, που είναι η υγεία μας, η προσωπική και των συνανθρώπων μας, την οποία πρέπει να διαφυλάττουμε και προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.