Λαοθάλασσα πιστών, με επικεφαλής την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ακολούθησε τη Λιτανεία της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του ομώνυμου ιστορικού Ιερού Ναού της Ερμουπόλεως.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μαζική συρροή πιστών, Συρίων και παραθεριστών, εόρτασε την ετήσια Πανήγυρή του ο ιστορικός Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «των Ψαριανών», την οποία για πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του Ναού, το 1826, ετίμησε και λάμπρυνε με την παρουσία του Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα η Εντιμοτάτη Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.
Αφ’ εσπέρας ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Ναυτικών, Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, του Εισαγγελέως Εφετών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανώσεων και αμέτρητο πλήθος πιστών, που συνεχώς και μέχρι αργά τη νύχτα προσήρχετο να προσκυνήσει την εφέστιο ιερά Εικόνα του Ναού και την περιάκουστη Εικόνα της Κοιμήσεως του Δομήνικου Θεοτοκοπούλου.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, την κα Υπουργό προσεφώνησε και καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ο τελεταρχών Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, ύστερα από δυο χρόνια, πάνδημος λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως, την οποία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, Πρόσκοποι και Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, και ακολούθησαν η Υπουργός Παιδείας, οι Αρχές της νήσου και μέγα πλήθος πιστών.
Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με εντυπωσιακή συμμετοχή πιστών, οι οποίοι, με τάξη και κατάνυξη, μετέλαβον των Αχράντων Μυστηρίων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.