Τη στήριξή τους στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εξέφρασαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νέας Υόρκης, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για την βάπτιση των δυο παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για “αήθη επίθεση από σκοταδιστικούς και αντιδραστικούς κύκλους”, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στηρίζει την ισότητα των δικαιωμάτων των ομοφύλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος με επιστολή τους προς την Ιερά Σύνοδο, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το τη βάπτιση που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, τονίζοντας ότι ο κ. Ελπιδοφόρος ενήργησε αντικανονικώς εντός των ορίων της Μητρόπολής του, υπογραμμίζοντας ότι αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι τα παιδιά «ανατρέφονται από δύο πρόσωπα τουιδίου φύλου».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης

“Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νέας Υόρκης δηλώνει την πλήρη στήριξη της στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο απέναντι στην αήθη επίθεση που δέχεται εδώ και λίγες μέρες από εκκλησιαστικούς και ακροδεξιούς κύκλους. Οι σκοταδιστικοί και αντιδραστικοί αυτοί κύκλοι ζητούν την καθαίρεσή του, λόγω της πραγματοποίησης εκ μέρους του της τελετής της βάπτισης δύο παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού σε Ιερό Ναό της Αθήνας το Σάββατο 7-9-2022.

Η ενέργεια αυτή του Αρχιεπισκόπου, που στηρίζει τα ομόφυλα ζευγάρια και αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα όπως και στους υπόλοιπους πολίτες, είναι ευπρόσδεκτη και απολύτως αναγκαία αν θέλει η Ορθόδοξη Εκκλησία να συμβαδίζει με τη σύγχρονη συμπεριληπτική κοινωνία, χωρίς να αποκλείει άτομα βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού τους και της ταυτότητας τους ή των γονιών τους.

Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να νομοθετήσει το δικαίωμα στο γάμου με πλήρη δικαιώματα για όλα τα ομόφυλα και μη τυπικά ζευγάρια, διευρύνοντας τη νομοθετική τομή που εισήγαγε το 2015 (Ν. 4356) με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ισότητα και ίδια δικαιώματα δεν έχουν εξαιρέσεις.
#Με_τον_Ελπιδοφόρο”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (2)
 1. Νεκταρία 1 χρόνο πριν

  Και ποιος νοιάζεται για το ΣΥΡΙΖΑ της Αμερικής και για το κάθε αποτυχημένο κόμμα. Αυτό που μας καίει είναι ότι ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος έκανε επιδεικτική βάπτιση παιδιών ομόφυλων ανθρώπων, δεν τολμώ να πω ζευγαριού γιατί μου έρχεται αναγούλα.

  Εσείς απλά ανακοινώνετε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ;;;;;; Δε βλέπω ένσταση για τον τρόπο της τέλεσης του μυστηρίου.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Νεκτάριος 1 χρόνο πριν

  Να μιλούν για εκκλησιαστικά θέματα οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΊΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΊΣΤΕΣ αυτό ξεπερνά κάθε σώφρων νου!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.