«Τσίπρα γερά να φύγει η δεξιά» φώναξαν στον πρώην πρόεδρο όταν έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης - «Γεια σου Αλέξη, τι γίνεται;» είπε στον Τσίπρα ο Κασσελάκης φτάνοντας στον χώρο - Όλα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου.

Τα «αποκαλυπτήρια» του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν απόψε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα «Τσίπρα γερά, να φύγει η δεξιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνοντας τον λόγο χαιρέτισε τον Αλέξη Τσίπρα από τη σκηνή. «Γεια σου Αλέξη! Τι γίνεται;» είπε χαμογελώντας… Η εκδήλωση που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται ξανά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος και να τον καλεί να ανέβει στο βήμα μαζί με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στη σκηνή, χαιρέτησε έναν – έναν τους υποψηφίους και όλοι μαζί στήθηκαν για την οικογεναιακή φωτογραφία.

Δείτε φωτογραφίες

6194521
6194514
6194522
6194511
6194509

Η Κουμουνδούρου είχε ήδη ανακοινώσει τους 37 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι 35 προέκυψαν από τις προκριματικές εκλογές του κόμματος ενώ υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Σήμερα, έγιναν γνωστά και τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για τη Μέλπω Λεκατσά, Συνταξιούχο Φαρμακοποιό τη Δέσποινα Σίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορα Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, τη Βιολέτα Κόρδατζη, Μηχανικό μηχανολογικού σχεδιασμού, τον Βασίλη Παπαλαζάρου, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή – Βιολόγο και τη Λυδία Βενέρη Δικηγόρο, διεθνολόγο, Υποψήφια Διδάκτορα Διεθνούς Δικαίου.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση

Παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η ομιλία Κασσελάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στην κριτική που δέχεται για τα όσα εξελίχθηκαν στην παρουσία του στην Αμερική.
Παρόντος του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «έρχομαι λοιπόν σε μία προσωπική στιγμή, που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, από μία αφήγηση των γονιών μου. Μία προσωπική στιγμή που είδα να βαφτίζεται από την προπαγάνδα «θαύμα Κασσελάκη». Είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δε χρησιμοποίησα. Και αλαζονεία που ποτέ δεν είχα», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «μην ψάχνετε σ’ εμένα για κρίσεις μεσσιανισμού».

Ως προς την αποστροφή του περί θρησκείας και πατριωτισμού, «για μένα Σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλοι οι δείκτες του εγκλήματος» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πως «διάλογος με την Τουρκία ναι, αλλά με σαφή στόχευση: την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, απόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ, καμία απεμπόληση του μονομερούς κυριαρχικού μας δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια».

«Τις επόμενες εβδομάδες, ως τις εκλογές, θα δείτε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην εκδήλωση γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα και με το σύνθημα «Τσίπρα γερά να φύγει η δεξιά». Τον πρώην πρόεδρο υποδέχθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τσιπρας στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη

Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη
Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (1)

Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (2)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κων/νος Σιδηρόπουλος, που πήρε τη θέση του Δημήτρη Παπανώτα, προσέρχεται στην εκδήλωση με τον πατέρα του και την μητέρα του Κατερίνα Παπακώστα, πρώην βουλευτή Β’ Αθήνας της ΝΔ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.