Τη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα αυτή. Ο Ρώσος Ιεράρχης επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στη βάση, συνομίλησε με τον στρατιώτες για τη χριστιανική πίστη και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ συναντήθηκε επίσης, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Συρία Αλεξάντερ Βλαντιμίροβιτς Εφίμοφ. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο της Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δαμασκό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα αρχαία χριστιανικά ιερά της χώρας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέβη στην πόλη Μααλούλα και στον ιερό ναό Αγίων μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου, όπου θαύμασε μια από τις αρχαιότερες Αγίες Τράπεζες, που κατασκευάσθηκε από αρχαίο ειδωλολατρικό βωμό.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στην ορθόδοξη ιερά γυναικεία μονή Αγίας πρωτομάρτυρος Θέκλης, όπου ασπάσθηκε τα λείψανά της και συναντήθηκε με τον πνευματικό και τις αδελφές της μονής.

Το 2013 η πόλη καταλήφθηκε από ενόπλους ισλαμιστές, οι οποίοι λεηλάτησαν τη μονή και απήγαγαν μοναχές. Μετά την απελευθέρωση της περιοχής η μονή αναστηλώθηκε με την υποστήριξη Ρώσων ευεργετών.

Στην ιερά γυναικεία μονή της Σεϊδανάγιας ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας ασπάσθηκε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας. Η καθηγουμένη της μονής μοναχή Φεβρωνία αφηγήθηκε στο Σεβασμιώτατο την ιστορία και περιέγραψε τη σύγχρονη ζωή της μονής.

Την ίδια ημέρα στη Δαμασκό ο ιεράρχης επισκέφθηκε τόπους, που συνδέονται με τη ζωή του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο ταξίδι συνοδεύουν τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ ο αντιπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών στον πατριαρχικό θρόνο της Αντιοχείας ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο υποδιάκονος Βιατσεσλάφ Λι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.