Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στην πύλη και σε άλλες ξύλινες θύρες του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών εν ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του ναού, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και με ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια.

Οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός, κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης επέμβασης συντήρησης.
Mitropoli2
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στον ναό
Οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν στην αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, στη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί φθορές, και στην επίχρυσή του, εκ νέου.

Σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ναό και ενημερώθηκε από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ολοκληρώνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.