Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα τις καταβάλλουν όπως το Δημόσιο την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021) (Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021).

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ο ΟΓΑ θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Το ΝΑΤ θα τις καταβάλλει την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Το Δημόσιο θα τις καταβάλλει την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα τις καταβάλλουν όπως το Δημόσιο την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021)

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το ΤΕΕ με λίγα λόγια θα αναλάβει να διαχειρίζεται την πλατφόρμα και θα κάνει τις αξιολογήσεις των προτάσεων.

Ο συγκεκριμένος κύκλος θα έχει εννέα αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο και περισσότερο θα εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και λιγότερο στις σύγχρονες μορφές εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια να περισταλεί το κοινό μυστικό υπερτιμολογήσεων που γίνονται για τις δαπάνες και να κάνει έτσι αφενός πιο αποτελεσματικές τις παρεμβάσεις και αφετέρου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Οι 9 αλλαγές
Οι εννέα αλλαγές είναι:

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι 500 εκατ. σε σχέση με τα 900 εκατ. του προηγούμενου κύκλου
Το μέγιστο ύψος του επιλέξιμου προϋπολογισμού προς επιδότηση ανά κατοικία θα είναι χαμηλότερο από τις 50.000 ευρώ.
Το ανώτερο ποσοστό επιδότησης χαμηλώνει στο 65% από το 90% που έφτανε πέρυσι με τα διάφορα «premia»
Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα αντίστοιχα ποσοστά ενίσχυσης με την προσθήκη της κατηγορίας των νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Ο προϋπολογισμός δεν θα κατανεμηθεί ανά περιφέρεια αλλά ανά περιφερειακή ενότητα (νομός).
Ένα από τα κριτήρια που εισάγονται και θα προσφέρουν και περισσότερα μόρια ως προς την επιλογή των δικαιούχων θα είναι το ύψος της επένδυσης ανά εξοικονομούμενη κιλοβατώρα ενέργειας. Δηλαδή προτεραιότητα θα έχουν τα νοικοκυριά που πετυχαίνουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας με τη χαμηλότερη δαπάνη. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο προσπαθεί να βάλει φρένο στις υπερτιμολογήσεις.
Καταργείται το κριτήριο της υπαγωγής στη δράση που είναι η ταχύτητα στην υποβολή της αίτησης και πια θα υπάρχει ένας συνδυασμός όρων και προϋποθέσεων για να κερδίσει ένα νοικοκυριό την επιδότηση: εισοδηματικό κριτήριο, βαθμοημέρες και παλαιότητα του κτιρίου.
Καθιερώνεται το κριτήριο των βαθμοημερών. Πρόκειται για σύστημα που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών για την διάθεση του επιδόματος θέρμανσης.
Δεν θα υπάρχουν επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά και συστήματα και φορτιστές ΙΧ οχημάτων.
Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Ποιες εργασίες επιδοτούνται
Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας είναι:

Αντικατάσταση Κουφωμάτων με υποχρεωτική ανακύκλωση των παλιών και δυνατότητα αντικατάστασης υαλοπινάκων σε κτίρια προστατευόμενα ή ιστορικής αξίας ή ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.
Τοποθέτηση/αντικατάσταση θερμοκάλυψης κελύφους: Επιλέξιμες παρεμβάσεις θεωρούνται και οι τυχόν εργασίες μικρής κλίμακας για την υποστήριξη της θερμομόνωσης (ρηγματώσεις, στεγανοποιήσεις).
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης-ψύξης
Επιλέξιμη παρέμβαση θεωρείται και η αποξήλωση καυστήρων πετρελαίου και των σχετικών δεξαμενών.
Καταργείται η επιλεξιμότητα για καυστήρες πετρελαίου.
Καταργείται η επιλεξιμότητα για ενεργειακά τζάκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύστημα Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση ΑΠΕ: Υποχρεωτική εγκατάσταση για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.