ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις και πότε πληρώνεται το Δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ 2019. Η παρέµβαση για τις συντάξεις χηρείας στοχεύει κατ’ αρχάς στη διάσωση των συνταξιούχων που επρόκειτο για πρώτη φορά να υποστούν απώλεια της σύνταξής τους από τον Μάιο του 2019, καθώς τότε συµπληρώνεται η πρώτη 3ετία µετά την ψήφιση του νόµου Κατρούγκαλου.

Για τις συντάξεις, στο µικροσκόπιο έχει τεθεί το ενδεχόµενο αύξησης του ποσοστού που λαµβάνει η χήρα ή ο χήρος από τη σύνταξη του θανόντος, ώστε να φτάσει, για παράδειγµα, στο 70% (από 50% σήµερα). Εφόσον «κουµπώσουν» όλες οι απαραίτητες παράµετροι και ξεκαθαρίσουν οι δηµοσιονοµικές δυνατότητες, η αύξηση που εξετάζεται είναι κατ’ αρχάς της τάξης των 20 ποσοστιαίων µονάδων και οδηγεί τελικά σε αύξηση του τελικού ποσού κατά 40% συγκριτικά µε το ποσό που δικαιούνται σήµερα οι επιζώντες σύζυγοι.

Δεν αποκλείεται, η αλλαγή του ποσοστού για τον επιζώντα σύζυγο να ισχύσει, κατά ορισµένες πληροφορίες, αναδροµικά από τις 13 Μαΐου 2016, ώστε να αφορά και τις συντάξεις χηρείας που έχουν ήδη εκδοθεί µε βάση τον νόµο Κατρούγκαλου.

Οι νεότερες χήρες και χήροι λαµβάνουν σύνταξη κατ’ αρχάς για µία 3ετία. Οσοι συµπληρώνουν τα 55 εντός αυτής της 3ετίας (δηλαδή είναι 52-55 τη στιγµή του θανάτου) χάνουν προσωρινά τη σύνταξη µετά την πρώτη 3ετία και τη λαµβάνουν διά βίου ξανά στα 67.

Οι υπόλοιποι προβλέπονταν να τη χάνουν διά παντός. Από την περικοπή έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν, όπως και όσοι έχουν αναπηρία από 67% και άνω για όσο χρονικό διάστηµα διαρκούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται για το δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Έτσι, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το παραπάνω διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό.

Για το δώρο παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσίων.

Στις επόμενες ημέρες υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των αιτήσεων για να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου γύρω στις 19 του μήνα μαζί με τα αναδρομικά Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Δείτε τι θα γίνει με επιδόματα ΟΑΕΔ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.