ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΠΕΚΑ: Από την περασµένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος παρατάσεις διάρκειας 15 ηµερών έως και δύο µηνών για τις υπό κτηµατογράφηση περιοχές.

Παράταση κτηματολόγιο-Για ακίνητα εντός αστικής περιοχής:

Για διηρηµένη ιδιοκτησία άνω των 200 τ.µ., 250 ευρώ
Για βοηθητικό χώρο (αυτοτελούς ιδιοκτησίας), 50 ευρώ ∆ικαίωµα σε αγροτική περιοχή:
Για αδόµητο γεωτεµάχιο κάτω των 4.000 τ.µ., 70 ευρώ

Για αδόµητο γεωτεµάχιο άνω των 4.000 τ.µ., 100 ευρώ
Για γεωτεµάχιο άνω των 4.000 τ.µ. µε κτίσµα, 200 ευρώ
Για κάθε άλλο δικαίωµα (π.χ. δουλεία κ.λπ.), 70 ευρώ

Για αδόµητο γεωτεµάχιο κάτω των 400 τ.µ., 70 ευρώ
Για αδόµητο γεωτεµάχιο άνω των 400 τ.µ., 120 ευρώ

Για γεωτεµάχιο µε κτίσµα µέχρι 200 τ.µ., 150 ευρώ
Για γεωτεµάχιο µε κτίσµα άνω των 200 τ.µ., 250 ευρώ
Για διηρηµένη ιδιοκτησία µέχρι 200 τ.µ., 100 ευρώ

Κτηματολόγιο παράταση: Αναλογικά τέλη

Την ίδια στιγµή, σε εκκρεµότητα παραµένει το ζήτηµα της επιβολής και των προβλεπόµενων αναλογικών τελών κτηµατογράφησης για τα προγράµµατα κτηµατογράφησης µετά το 2008.

Το αναλογικό τέλος αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις της αντικειµενικής αξίας του ακινήτου, εάν από αυτήν αφαιρεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ (µε «ταβάνι» τα 900 ευρώ), κάτι το οποίο σηµαίνει ότι µε αυτό δεν θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες µε µικρότερης των 20.000 ευρώ αντικειµενικής αξίας ακίνητα.

Επιπλέον επιµερίζεται µεταξύ συνιδιοκτητών και δεν πληρώνεται ανά δικαίωµα, όπως το τέλος κτηµατογράφησης.

Το συγκεκριµένο τέλος αφορά σε παλαιές κτηµατογραφήσεις και συγκεκριµένα σε προγράµµατα από το 2008 και µετά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες το τέλος κτηµατογράφησης των 35 ή 20 ευρώ ανά δικαίωµα, αλλά όχι το αναλογικό τέλος.

Κτηματολόγιο παράταση: Αντιστοιχεί σε περίπου 1 εκατοµµύριο ακίνητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πρωτεύουσες νοµών

Μέχρι σήµερα, πάντως, για τις εκπρόθεσµες δηλώσεις προβλέπονται πρόστιµα έως 250 ευρώ, τα οποία πάντως δεν επιβάλλονται, δεδοµένου ότι είχε εκτιµηθεί πως κάτι τέτοιο θα ναρκοθετούσε ακόµα περισσότερο την ήδη χαµηλή προσέλευση των ιδιοκτητών για την υποβολή αιτήσεων, ορισµένοι εκ των οποίων δυσκολεύονταν στα µνηµονιακά χρόνια να πληρώσουν ακόµα και το τέλος κτηµατογράφησης των 35 ευρώ για τις αστικές περιοχές.

Κτηματολόγιο παράταση: Η απροθυµία των ιδιοκτητών να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, η οποία «χτύπησε κόκκινο» τους καλοκαιρινούς µήνες, αναµένεται να επιφέρει και σειρά άλλων µέτρων, µε το υπουργείο να εξετάζει ήδη τη σύνδεση του αριθµού του Κτηµατολογίου για κάθε ακίνητο µε διοικητικές πράξεις, όπως π.χ. την έκδοση οικοδοµικών αδειών ώστε για αδήλωτα γεωτεµάχια να µην µπορεί να εκδοθεί άδεια οικοδόµησης.

ΟΠΕΚΑ συντάξεις Οκτωβρίου 2019-Πληρωμές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.