ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ: Οι συντάξεις ΟΓΑ Ιανουαρίου θα δοθούν αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ενώ στην πέμπτη καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου δυο μέρες αφού θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου, εν όψει και τον γιορτών των Χριστουγέννων, καταβάλλονται σε 1.208 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά τους επιδόματα. Συνολικά θα καταβληθούν 625.244 ευρώ.

Οι 278 εξ αυτών είναι νέοι δικαιούχοι που μπαίνουν τώρα για πρώτη φορά στο σύστημα των τακτικών πληρωμών του ΟΠΕΚΑ.

Ανάμεσά τους είναι Άτομα με Αναπηρία από το πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Αχαίας.

Υπενθυμίζεται πως έχουν προηγηθεί άλλες τέσσερις καταβολές από τον Αύγουστο έως και σήμερα.

Οι νέοι δικαιούχοι θα εισπράξουν αναδρομικά το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης έως και τον Δεκέμβριο του 2018.

Οι δικαιούχοι ΑμεΑ που είχαν συμπεριληφθεί στις προηγούμενες πληρωμές θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο.

Οι 1.208 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαία.

Να θυμίσουμε ότι αύριο 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου των αγροτών (πρ. ΟΓΑ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Γομπος Ιωαννης

Καλημέρα σας.θελω να κάνω μια ερώτηση ζωτικής σημασίας,αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντησει,παρακαλώ πολύ. Είμαι άμεσα ασφαλισμένη του ΟΓΑ. Στις 12/03/2018 πέρασα ΚΕΠΑ με αναπηρία 80 τοις 100 για 2 χρόνια. Άμεσα τα πήγα στον ΟΓΑ.Εχουν περάσει έως σημερα 10 μήνες και ακόμη δεν με έχουν πληρώσει ούτε 1 ευρω, μήπως γνωρίζει κάποιος πότε θα με πληρώσουν; Δεν μπορώ να εργαστώ και είναι θέμα επιβίωσης...