ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις κατηγορίες «κλειστές με κρατική εντολή όλο τον Μάιο» ή «επαναλειτουργούσες» ή «πληττόμενες βάσει ΚΑΔ» δεν υπέβαλαν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών για παράταση αναστολών δύνανται να τις υποβάλλουν έως και 10/6/2020.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζόμενούς τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση έως και τα 534 ευρώ από αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου, εκπνέει η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις τους στο σύστημα “Εργάνη” προκειμένου να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων για τους εργαζόμενους και το Μάιο.

Από τους εργαζόμενους, δεν απαιτείται νέα υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους

Επίσης μέχρι και αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικούς σκοπούν των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Γι αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, που θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, οι προκαθορισμένες ημερομηνίες πληρωμής είναι 5/6 – 10/6.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.