ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ : Όλοι όσοι έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους και αναδρομικά 15 μηνών, καθώς οι νέοι συντελεστές αναπλήρωσης ισχύουν από 1ης Οκτωβρίου 2019.

Υψηλότερα ποσα αύξησης και αναδρομικά θα δουν περίπου 50.000 συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά. Πρόκειται για τους λεγόμενους νέους συνταξιούχους που βγήκαν με το ν.Κατρούγκαλου και αναμένεται να λάβουν τα αναδρομικά τους τον Δεκέμβριο (λίγο πριν τα Χριστούγεννα), με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2021.

Μικρότερη αύξηση θα δουν περίπου 200.000 παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, καθώς θα λάβουν την αύξηση που δικαιούνται σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.

Η πληρωμή αυτών θα γίνει στις αρχές του νέου έτους, καθώς απαιτείται συμψηφισμός με την προσωπική διαφορά που έχει καταγραφεί.

Τα αναδρομικά ποσά ξεκινούν από 180 ευρώ και ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις τα 3.000 ευρώ για το 15μηνο.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες αυξάνεται στο 70% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος του τελευταίου 12μήνου, αντί 50% που είχε υπολογιστεί στις αιτήσεις από 13/5/2016.

Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν ως εξής:

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) αναμένεται να καταβάλουν τις συντάξεις Δεκεμβρίου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.
Το Δημόσιο, το ΝΑΤ θα καταβάλουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου τις συντάξεις

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού αλλά και των συντάξεων των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Με την πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου (στο τέλος Νοεμβρίου) θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε όσους λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, καθώς ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβλέπει αύξηση του ποσού που εισπράττουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.