ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ: Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός για συντάξεις χηρείας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και ειδική αναφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Συντάξεις χηρείας-Αναδρομικά 2019: Ο πρωθυπουργός είπε πως το έργο αυτό δεν ήταν εύκολο, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε στη Νέα Δημοκρατία ένα «παντελώς απροετοίμαστο σύστημα».

«Λύνουμε – επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί.

Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συντάξεις χηρείας-Αναδρομικά 2019: Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να δουν τις αυξήσεις των ποσοστών αναπλήρωσης οι 65.850 δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 70%, έναντι του 50% που ισχύει σήμερα.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας με συστηματικούς ελέγχους, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην αγορά εργασίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.