ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Τι ισχύει με τις επικουρικές συντάξεις. Για πρώτη φορά θα καταβληθούν μαζί και οι επικουρικές συντάξεις. Η απόφαση αυτή ισχύει για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου 2020 και εφεξής.

Πρώτοι θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε μονό νούμερο (1,3,5,7,9) θα πληρωθούν στις 22 του μήνα, ενώ για εκείνους που λήγει σε ζυγό (2,4,6,8,0) στις 24 Ιουλίου.

Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πληρωθούν στις 28 Ιουλίου, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ΝΑΤ θα λάβουν τη σύνταξή τους στις 30 του μήνα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά θα καταβληθούν μαζί και οι επικουρικές συντάξεις. Η απόφαση αυτή ισχύει για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου 2020 και εφεξής.

Η υπ’ αρ. πρωτ. οικ.27677/1541/17-6-2016 απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ορισμός εργάσιμης μέρας καταβολής μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ» (Β΄ 1941) καταργείται.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές για τις συντάξεις Αυγούστου 2020. Οι πληρωμές στα Ταμεία, οι ημερομηνίες για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Ξεκινούν στις 22 Ιουλίου, οι πληρωμές για τις συντάξεις Αυγούστου 2020, με βάση το ΑΜΚΑ.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.