Το έργο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι δαπάνες του έργου βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, ΣΑΕ 047 με κωδικό ενάριθμου 2020ΣΕ04700058 (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4763 – ΦΕΚ Α 254/21-12-2020).

Υπενθυμίζεται πως παρά τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας και του πρωθυπουργού τον περασμένο Δεκέμβριο, το πρόγραμμα παροχής ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχει λάβει μια σειρά από αναβολές. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφηκε στις 12 Μαρτίου με χαρακτηριστική καθυστέρηση, δεδομένου ότι η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά. Παραμένει ασαφές πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα παραλάβουν οι μαθητές τον εξοπλισμό, με τη διανομή να προγραμματίζεται για μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι τo Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο και δημοσιοποίησε την παρούσα απευθείας ανάθεση) έχει καταγράψει ότι οι απευθείας αναθέσεις έργων του υπουργείου Παιδείας από την αρχή της πανδημίας (εκπαιδευτική τηλεόραση, κλπ) ανέρχονται σε 700.000 ευρώ -χωρίς να συνυπολογίζεται αυτή, αφού -τυπικά- την κάνει άλλος φορέας.

Δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Η νέα απευθείας ανάθεση γίνεται στην εταιρία INTRAWAY στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Μέριμνα» και περιλαμβάνει:

την κατάρτιση πλάνου δημοσιότητας,
την επικοινωνία-ενημέρωση των δικαιούχων με emails και sms,
τη δημιουργία ιστοσελίδας πληροφόρησης,
την ενημέρωση των επιχειρηματιών που θα προμηθεύσουν τον εξοπλισμό,
τη δημιουργία υπηρεσίας υποστήριξης (help desk)
τη διάχυση των αποτελεσμάτων και την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών για τη δράση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.