ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων.Στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. Όσοι δικαιούνται αυξήσεις θα τις πάρουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς από τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου τόσο για τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης όσο και για την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στις επικουρικές συντάξεις το 2016 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Πληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών κύριων συντάξεων μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Επανυπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων (Μάρτιος –Απρίλιος ή και Μάιος) με ακύρωση των μειώσεων σε συνταξιούχους που είχαν άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ τον Ιούνιο του 2016.

Ήδη ο ΕΦΚΑ προχωρεί άμεσα στον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων.Στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών.

Όσοι δικαιούνται αυξήσεις θα τις πάρουν αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019 καθώς από τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου τόσο για τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης όσο και για την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στις επικουρικές συντάξεις το 2016 και κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Νέα αναδρομικά σε κύριες, επικουρικές, ΙΚΑ ΟΓΑ ΟΑΕΕ ΚΕΑ-ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Τον Αύγουστο αναμένεται να δοθούν εφάπαξ τα αναδρομικά με τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις με βάση τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αυτό προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Νωρίτερα τον Ιούνιο πρόκειται να καταβληθούν τα αναδρομικά στις επικουρικές. Ο σχεδιασμός του ΕΦΚΑ προβλέπει τα παρακάτω τρία στάδια:

Επανυπολογισμός κύριων συντάξεων εντός 6 μηνών (Φεβρουάριος –Ιούλιος 2020) για 900.000 συνταξιούχους που έχουν έως 40 έτη ασφάλισης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.