ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου καταβάλλονται, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω και των γιορτών των Χριστουγέννων, τα επιδόματα και οι συντάξεις των δικαιούχων ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οργανισμού. Ειδικότερα, θα καταβληθούν 10,72 εκ. ευρώ σε 33.921 ανασφάλιστους υπερήλικες, που δικαιούνται επίδομα ή σύνταξη από τον ΟΠΕΚΑ. Η καταβολή αφορά στο ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Ιανουάριο 2019.

Συντάξεις αναδρομικά – Εισφορά αλληλεγγύης

Οι διαφορές που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό της ΕΑΣ και της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που παρακρατούνταν έως 31.12.2018 καλύπτονται από τις εκάστοτε εγγεγραμμένες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδονται από τον ΕΦΚΑ στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.ΚΑ.ΓΕ.) και στον ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα, έως την πλήρη απόσβεσή τους.

Ορίζεται ότι από 1/1/2019 η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) που προβλέπεται στα άρθρα 38 του ν.3863/10 και 11 του ν. 3685/2010 υπολογίζεται στο ποσό της κύριας σύνταξης όπως αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ειδικώς οριζόμενες διατάξεις.

Επιπλέον, οι διαφορές που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό της ΕΑΣ και της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που παρακρατούνταν έως 31/12/2018 καλύπτονται από τις εκάστοτε εγγεγραμμένες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδονται από τον ΕΦΚΑ στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.ΚΑ.ΓΕ.) και στον ΕΟΠΥΥ αντίστοιχα έως την πλήρη απόσβεσή τους.

Να σημειωθεί από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκαλείται δημοσιονομική επιβάρυνση ή απώλεια εσόδων στον κρατικό ή κοινωνικό προϋπολογισμό, διότι δεν διαφοροποιούνται ούτε τα ποσά της ετήσιας επιχορήγησης στον ΕΦΚΑ ούτε τα ετήσια έσοδα υπέρ ΑΚΑΓΕ κι υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.