Συλλαλητήριο κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, έπειτα από κάλεσμα της «Εστίας Πατερικών Μελετών».

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε με γαλάζιες σημαίες, εικόνες, σταυρούς και συνθήματα κατά του επίμαχου νομοσχεδίου.

Πάντως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη συμμετοχή εάν συμμετείχαν και άλλοι φορείς. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε κυμαίνεται μεταξύ οκτώ και δέκα χιλιάδων, σύμφωνα με εκτιμήσεις .

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τους ομιλητές για το νομοσχέδιο ” με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την αντίθεση τους στη «σοδομοποιηση της ελληνικής κοινωνίας” και τονίστηκε η επιθυμία τους «να αποτραπεί η υιοθεσία ορφανών παιδιών, που θα αποτελούν ψευδαίσθηση καρπών μιας αφύσικης και άκαρπης συζευξης».
Ακόμη, υπογραμμίστηκε πως δεν θέλουν να γίνουν «συνένοχοι στο έγκλημα κατά των αθώων παιδιών».

Η Εστία δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ενωμένοι και με ελπίδα στον Θεό, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων εργάζονται ανύστακτα και αδίστακτα ενάντια στην πίστη και τις αξίες του λαού μας».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι ακόλουθοι φορείς:
ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ.), Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογενείας, “Μαμά, Μπαμπάς και παιδιά”, «Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ἅγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης “Ἅγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, Ορθόδοξος Ιεραποστολική Αδελφότης «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Ορθόδοξος Σύλλογος ‘’Άγιος Σάββας’’, Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, Ελληνική Ὀρθόδοξη Νεολαία (Ε.Ο.Ν.), ΙΝΚΑ Πειραιά».

Να σημειωθεί, ότι το κόμματα ΝΙΚΗ και ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έδωσαν «παρών», στη διαδήλωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.