Κάθε μπουκιά της και μια τραγανή απόλαυση γεμάτη ξηρούς καρπούς, σταφίδες και αρώματα «ζεστών» μπαχαρικών.
Για τη βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά, το ποτό και τον χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες, το γάλα. Ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε αν έγινε τρυπώντας το γλυκό με μια οδοντογλυφίδα ή με τη μύτη ενός μαχαιριού, αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη λίγο.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε αν έγινε τρυπώντας το γλυκό με μια οδοντογλυφίδα ή με τη μύτη ενός μαχαιριού.