Μία διαφορετική βασιλόπιτα! Καλή Χρονιά!
Συνταγή για βασιλόπιτα με λευκή Σοκολάτα- Χρόνια Πολλά!
Υλικά
Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 250 γρ
Αυγα 2 σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Ζαχαρη 250 γρ
Βουτυρο 125 γρ.
Γάλα 1/2 φλ.
Βανίλια 1 σκόνη
Πορτοκαλι ξύσμα από 1
Καρυδια 1 φλ. τριμμένα
Σοκολάτα 300 γρ. λευκή
Ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Αλευρι για την επάλειψη του ταψιού
Βουτυρο για την επάλειψη του ταψιού
Εκτέλεση
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και μετά ρίξτε το αλεύρι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.
Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και αδειάστε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί.
Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμοί και αφήστε την να κρυώσει.
Ψιλοκόψτε την λευκή σοκολάτα και λιώστε την σε μπεν μαρί.
Προσθέστε το ηλιέλαιο ανακατέψτε και καλύψτε την βασιλόπιτα.
Καλή επιτυχία!
Το έθιμο της Βασιλόπιτας, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.