Βασιλόπιτα-φλουρί: Η παράδοση λέει ότι την εποχή που ο Άγιος Βασίλειος ήταν επίσκοπος της Καισαρείας ο τότε Έπαρχος της Καππαδοκίας πήγε να εισπράξει φόρους.

Συνταγή για παραδοσιακή Βασιλόπιτα – Γιατί βάζουμε φλουρί

Οι φοβισμένοι κάτοικοι ακολουθώντας την προτροπή του Αγίου μάζεψαν ό,τι πολύτιμο είχαν και βγήκαν με τον δεσπότη τους να προϋπαντήσουν τον έπαρχο. Ο Άγιος Βασίλειος με την πειθώ του και την εμφάνισή του έπεισε τον έπαρχο να μην πάρει τα τιμαλφή των κατοίκων. Έτσι ανέκυψε το πρόβλημα της επιστροφής των δώρων στους ιδιοκτήτες τους. Ο Άγιος τότε προέτρεψε τους κατοίκους να παρασκευάσουν μικρές πίτες και έβαλε μέσα σε κάθε μια ένα αντικείμενο. Με θαυματουργό τρόπο καθένας πήρε ό,τι είχε προσφέρει!

Υλικά

110 ml. γάλα
2 κ.γ. baking powder
300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπήστε με το μίξερ το τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το χτύπημα για 4 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια.
Σε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρώστε για να μην κολλήσει το μείγμα σας και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. (Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί).

Μόλις κρυώσει, κρύψτε ένα κέρμα που θα έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.