Μια συνταγή εξπρές με υλικά από το Άγιον Όρος, εμπνευσμένη από τη μοναστηριακή κουζίνα, μπορεί να περιλαμβάνει παραδοσιακά απλά υλικά και να είναι γρήγορη στην εκτέλεση.

Φασόλια Γίγαντες με Ντομάτα και Σκόρδο

Υλικά:
1. 500 γρ. φασόλια γίγαντες (προβρασμένα)
2. 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
3. 2 σκελίδες σκόρδο
4. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
5. Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην καεί.
3. Κόψτε τις ντομάτες σε κυβάκια και προσθέστε τις στο τηγάνι. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να γίνεται μια ελαφριά σάλτσα.
4. Προσθέστε τα προβρασμένα φασόλια γίγαντες και ανακατέψτε καλά, αφήνοντας τα να απορροφήσουν τις γεύσεις για περίπου 5 λεπτά.
5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, και το φαγητό σας είναι έτοιμο!

Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, με μόνο 5 υλικά, και αποπνέει την απλότητα και τη γευστική παράδοση της μοναστηριακής κουζίνας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.