Η πιο νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι

Συνταγή για Εύκολη Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Υλικά

500 γρ αλεύρι ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ βούτυρο (λιωμένο όχι καμένο)
130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
4 γρ μαχλέπι σκόνη
2 γρ μαστίχα σκόνη
6 γρ αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλιαγια το στόλισμα
άχνη ζάχαρη, γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιάς και το παραπάνω μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να πασπαλίσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.

Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη, με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2-3 ώρες σε ζεστό σημείο. Όταν φουσκώσει η ζύμη την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. και μεταφέρουμε μέσα την ζύμη. Την πιέζουμε με τα χέρια μας σε όλο τα ταψί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλη 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα στους 180°C για 45΄ περίπου έως ότου ροδίσει. Κατά την διάρκεια του ψησίματος στο κάτω μέρος του φούρνου βάζουμε ένα ταψάκι με νερό για να διατηρηθεί η υγρασία της βασιλόπιτας.

Αφού κρυώσει την βγάζουμε από το ταψί και βάζουμε το φλουρί στο κάτω μέρος.

Την τυλίγουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.

Για το σερβίρισμα μπορούμε να την καλύψουμε με άχνη ζάχαρη και να γράψουμε με γλάσο σοκολάτας καλή χρονιά και να την στολίσουμε.

Καλή Επιτυχία!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.