Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο news.err.ee ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και των συνοριακών φρουρών της Εσθονίας, Toomas Malva, οι άνδρες που θα συμμετέχουν καλούν να ενημερωθούν για την αναχώρηση τους για την Ελλάδα. "Αν αναμένουμε ότι κάποιοι θα μας βοηθήσουν, τότε και κάποιοι περιμένουν βοήθεια και από εμάς" ανέφερε τονίζοντας ότι η δύναμη που θα αναπτυχθεί θα λειτουργεί κάτω από τις εντολές της Frontex.

Περιπολικά σκάφη και συνοριοφύλακες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Baltic Times η Εσθονία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μία επιχείρηση ταχείας αντίδρασης στα θαλάσσια σύνορά της μέσω μίας κοινής πρωτοβουλίας της Frontex, αναπτύσσοντας δύο περιπολικά σκάφη και 20 συνοριοφύλακες στην περιοχή.

“Όπως αναφέρει η Frontex, ειδικά τα θαλάσσια σύνορα απαιτούν αποτελεσματική επιτήρηση και η Εσθονία είναι έτοιμη να στείλει ένα πρόσθετο περιπολικό και να παρατείνει την παρουσία ενός περιπολικού σκάφους που ήδη επιχειρεί στην περιοχή” δήλωσε ο Εσθονός Υπουργός Εσωτερικών Mart Helme. “Η Εσθονια είναι επίσης διατεθειμένη να στείλει 20 συνοριοφύλακες για να στηρίξει την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων”.

Βοήθεια μέσω ή εκτός Frontex

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη κρίσημη μέρα για το θέμα της περαιτέρω φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας καθώς πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Εσθονίας αναμένουν να καθοριστεί το ύψος της βοήθειας που αναλογεί στην Εσθονία. Δήλωσε όμως παράλληλα ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να παράσχει την προσφόρα της στην Ελλάδα απευθείας χωρίς την διαμεσολάβηση της Frontex.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.