Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στην οποία συμμετείχε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.

Του Γιώργου Θεοδούλου- Η λεγόμενη “Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία” και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, μετά από πολυετή διακοπή επικοινωνίας, κάθισαν και πάλι σε κοινή στρόγγυλη τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Religija.mk, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στην οποία συμμετείχε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.

Την πληροφορία της επιστροφής του διαλόγου ανακοίνωσε ο Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλα κ. Φώτιος, κατά τη διάρκεια του σημερινού κηρύγματός του.

Ο Σέρβος Επίσκοπος δεν αποκάλυψε ποιος συμμετείχε από τις αντιπροσωπείες, παρά μόνο ότι στις συνομιλίες συμμετείχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας.

Επίσης, ο Επίσκοπος Φώτιος έκανε λόγο για έναν διάλογο αγάπης, ενώ υπογράμμισε ότι αν είναι θέλημα Θεού η εν λόγω Εκκλησία θα επιστρέψει και πάλι στην κανονική ενότητα με την Εκκλησία της Σερβίας.

“Προτρέπω όλους να προσευχηθούν ώστε να θεραπευθεί το σχίσμα του 1967. Η θεραπεία του σχίσματος θα είναι για το καλό της Εκκλησίας, αλλά και για τα δύο αδελφά έθνη” – πρόσθεσε ο κ. Φώτιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.