Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία δέχεται σε ευχαριστιακή κοινωνία την Ιεραρχία και τον κλήρο της λεγόμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας".

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήρθε μετά από αλλεπάληλες εκκλήσεις της πολιτείας των Σκοπίων.

Επόμενο βήμα θα αποτελέσει κοινή Θεία Λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τον επικεφαλής της “ΜΟΕ” Αρχιεπίσκοπο Στέφανο.

Ο διευθυντής της Επιτροπής Σχέσεων για τις Θρησκευτικές Κοινότητες των Σκοπίων, Νταριτζάν Σοτιρόφσκι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στις συνομιλίες που διεξάγονται για το συλλείτουργο.

Συγκεκριμένα ο κ. Σοτιρόφσκι αποκάλυψε ότι επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 12η Ιουνίου ημέρα της Πεντηκοστής, που θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει στενή επικοινωνία των δύο πλευρών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συλλείτουργο πολύ πιθανόν θα πραγματοποιηθεί στο Φανάρι.

Αξιοσημείωτο παραμένει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, μέχρι σήμερα δεν έχει σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πατριάρχη Πορφύριος θα φέρει το θέμα στην σύγκληση της Ιεράς Συνόδου που θα γίνει στις 15 με 16 Μαϊου, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον Τόμο που έλαβε η Σερβική Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.