Συνήλθε χθες, 12 Οκτωβρίου 2020, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής μετά από πρόσκληση του Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, για να θεωρήσει τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη ζωή της Εκκλησίας.

α) η έκφραση της εγνωμοσύνης προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για τη παρασχεθείσα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δυνατότητα συντάξεως νέου Συντάγματος, με τη συνεργασία της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού, εν όψει της συμπληρώσεως το έτος 2022 της πρώτης εκατονταετίας του βίου της. Για το σκοπό αυτό, θα συσταθούν δύο Επιτροπές: 1. Μία ευρυτέρα στην Αμερική από αντιπροσώπους της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του κλήρου και του λαϊκού στοιχείου, και 2. Μία άλλη, της οποίας η αποστολή θα είναι να συμμετάσχει στη Μικτή Επιτροπή που θα συστήσει η Μητέρα μας Εκκλησία, και να μεταφέρει το πνεύμα και τις ιδέες της πρώτης.

β) η επιβεβαίωση του περιεχομένου του ανακοινωθέντος της Ι. Αρχιεπισκοπής περί της ισχύος και της λειτουργίας όλων των διοικητικών αυτής σωμάτων μέχρι της ψηφίσεως και εκδόσεως από το Πατριαρχείο του νέου Συντάγματος: της Ι. Επαρχιακής Συνόδου, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως και των αντίστοιχων δομών των Ι. Μητροπόλεων.

γ) η αφιέρωση προσεχών συνεδριάσεων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο όραμα της συντάξεως ενός νέου Συντάγματος.

δ) η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβιώσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου, υπηρετήσαντος την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής επί σειρά δεκαετιών, κατά τρόπον αρμόζοντα στο αρχιερατικό του αξιώμα και στην παράδοση της εκκλησίας μας.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε α) τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, β) τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Κωνσταντίνου Μώραλη ως Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιερσέης, ως και τον διορισμό Μητροπολιτικού Συμβουλίου της ιδίας Μητροπόλεως, γ) τις ημερομηνίες των εις αρχιερέα χειροτονιών των Θεοφιλ. εψηφισμένων Επισκόπων Αμάστριδος κ. Σπυρίδωνος (Καιζίου) την 14ην Νοεμβρίου, Εξαμιλίου κ. Τιμοθέου (Μπακάκου) την 5η Δεκεμβρίου, και Φωκαίας κ. Ιωάννου (Κωνσταντίνου) την 19η Δεκεμβρίου ε. έ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.