Συνήλθε η Επιτροπή Ακροάσεως Ιεροψαλτών Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β´ συνήλθε στο Ίδρυμα Μουσικής της Ι.Α.Α. η Επιτροπή Ακροάσεως Ιεροψαλτών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προεδρεύοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ειρηναίου Νάκου Γεν. Διευθυντού του Ιδρύματος Μουσικής, και των μελών κ. Απόστολου Παπαδόπουλου, Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, κ. Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα, Προέδρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αττικής – Πρωτοψαλτου Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου Διαμαντή Μαυραγάνη (εξ αποστάσεως) καθώς και του Γραμματέως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Νεοφύτου Δοντά, σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.
Η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει συχνά πυκνά με βάση τον κανονισμό 176/2006 της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιλαμβάνεται επί θεμάτων διορισμού νέων ιεροψαλτών καθώς και επίλυσης προβλημάτων τα οποία ανακύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο π. Ειρηναίος, ο Διορισμός εξασφαλίζει όχι μόνο την ασφάλεια εργασίας, αλλά διαφυλάττει τόσο τον εργοδότη Ιερό Ναό και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, όσο και τον ιεροψάλτη. Και μάλιστα σήμερα που τα εργασιακά θέματα είναι πιο ξεκάθαρα είναι απαραίτητος ο Διορισμός σε κάθε περίπτωση!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.