Όλοι οι παρευρισκόμενοι έγιναν πυρ και μανία και επιτέθηκαν στον ιερέα

Ιερέας που τελούσε γάμο στην Πάφο δεν είχε και πολύ… εκτίμηση στα έθιμα, όπως το πάτημα του ποδιού του γαμπρού ή το χτύπημα στην πλάτη από τον κουμπάρο.

Ο ιερέας όταν διαπίστωσε ότι ο κουμπάρος και αδελφός του γαμπρού, χτύπησε τον νεόνυμφο στη πλάτη, σταμάτησε το μυστήριο, και επιτέθηκε μαινόμενος στον «ασεβή».

Άρχισε να γρονθοκοπεί τον κουμπάρο ο οποίος άρχισε να αιμορραγεί από το στόμα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έγιναν πυρ και μανία και επιτέθηκαν στον ιερέα ο οποίος… γλίτωσε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Όταν ο γάμος ολοκληρώθηκε ο ιερέας έφυγε για να μη συνεχιστεί το επεισόδιο. Οι συγγενείς του ζευγαριού αναμένεται να κάνουν καταγγελία στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Στήριξη στον ιερέα που χτύπησε τον κουμπάρο από τον Μητροπολίτη Γεώργιο

Ως έναν από τους καλύτερους ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Πάφου χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος τον ιερέα που επιτέθηκε εναντίον του κουμπάρου του γαμπρού κατά την τέλεση γάμου το Σάββατο το βράδυ σε ξωκλήσι στην περιοχή της Τσάδας.

Σε επικοινωνία που είχε το philenews με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο μας λέχθηκε πως το περιστατικό παρουσιάστηκε λίγο διογκωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως είχαν προηγηθεί άλλες δύο παρατηρήσεις σε άλλα άτομα που έκαναν φασαρία την ώρα του μυστηρίου.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο γάμος έχει ισχύ από τη στιγμή που διακόπηκε το μυστήριο, ο Πάφου Γεώργιος απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας πως το πιστοποιητικό γάμου θα υπογραφεί είτε από το συγκεκριμένο ιερέα είτε από κάποιον άλλον. Υπενθυμίζεται πως η κίνηση του κουμπάρου να χτυπήσει στην πλάτη τον γαμπρό την ώρα που ο ιερέας έψελνε το «Ησαΐα χόρευε» – σύμφωνα με το έθιμο – ήταν ήταν αυτή που εξόργισε τον πάτερ, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον κουμπάρο.

Σύμφωνα εξάλλου με μαρτυρίες των παρευρισκομένων, ο ιερέας άφησε το Ευαγγέλιο και επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση στον κουμπάρο, αρχίζοντας να τον γρονθοκοπεί και με τα δύο του χέρια. Καλεσμένοι στην εκκλησία ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο ιερέας χτυπούσε τον κουμπάρο με τόσο μένος, ώστε να ματώσει στα χείλη.

Οι συγγενείς εξοργίστηκαν και ο γάμος σχεδόν διαλύθηκε, ωστόσο με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το μυστήριο ολοκληρώθηκε όπως – όπως. Τα όσα διαδραματίσθηκαν στον επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε γάμο, καταγγέλθηκαν αμέσως μετά από συγγενικά πρόσωπα των νεόνυμφων στον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπιού και διεξάγεται έρευνα. Οι οικείοι του ζεύγους εξέφρασαν επίσης πρόθεση να καταγγείλουν τα διαδραματιζόμενα και στη Μητρόπολη Πάφου. 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.