Στο Άγιον Όρος αναμένεται να φθάσει σήμερα η Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, η οποία έχει ζητήσει να κηρυχθεί το Άγιον Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η αυτοψία κρίθηκε απαραίτητη μετά τις μεγάλες καταστροφές που «αποκαλύφθηκαν» όταν σταμάτησαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Οι εικόνες της Αθωνικής Πολιτείας μετά την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την βόρεια Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες καταγράφουν τεράστιες ζημιές, με κομμένους δρόμους, χαντάκια με ορμητικά νερά, αποκομμένες μονές και δρόμους που ανασηκώθηκαν αποκόπτοντας κελιά από κάθε οδική αρτηρία.

Για το λόγο αυτό σήμερα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, τεχνικοί αλλά και η Διοίκηση του Αγίου Ορους αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr να φθάσουν στον Αθω καθώς οι Ιερές Κοινότητες μέσω της διοίκησης έχουν ζητήσει από την Πολιτεία να κηρυχθεί το Αγιον Ορος σε κατάσταση ανάγκης.

Οι ειδικοί τεχνικοί αναμένεται να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς στην Αθωνική Πολιτεία, καθώς έχει κοπεί στα δύο το οδικό δίκτυο Δάφνης –Καρυών λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Μονές όπως Βατοπεδίου, Ιβήρων. Μεγίστης Λαύρας και Σταυρονικήτα και σχεδόν το σύνολο των μονών έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο πρόσβασης.

Με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία λόγω των μεγάλων καταστροφών Ιερά Κοινότητα και Πολιτική Διοίκηση, ζητούν να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών που έπληξαν τον Άθω.

Οι ζημιές στο Άγιον Όρος από τη δυνατή νεροποντή του Σαββατοκύριακου είναι μεγάλες και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συντονίσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ ενημερώθηκε κι από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αθωνική Πολιτεία.

Στις Καρυές μοναχοί προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Τέσσερις μοναχοί πάντως που νοσούν βρίσκονται στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα. Στο μεταξύ υπάρχει αναστολή εισόδου προσκυνητών στο Αγιον Ορος στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό έως τις 11 Απριλίου .

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.