Αναφορές στην πανδημία του κορωνοϊου που πλήττει την ανθρωπότητα από τις αρχές του 2020, αλλά και στη πρόσφατη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης εν Υόρκη και Β. Αμερική (Πατριαρχείο Αντιοχείας), κ. Ιωσήφ, στο μήνυμα του για την αρχή της Ινδίκτου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει πολλά απρόοπτα να συμβαίνουν με την εμφάνιση της πανδημίας. Έχουμε δει όμως και πράξεις αυτοθυσίας και προσφοράς οι οποίες θα πρέπει να μας καθοδηγούν», αναφέρει, και συνεχίζει «όταν αναγκαστήκαμε να απαγορεύσουμε την προσέλευση των πιστών στους ναούς, είδαμε πως οι ενορίες ανταποκρίθηκαν στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και μετέδωσαν τις ιερές ακολουθίες από το διαδίκτυο».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της πανδημίας δηλώνει αισιόδοξος και καλεί τους πιστούς και τους κληρικούς να συνεχίσουν να υπακούν στις εντολές των ειδικών.

Τέλος, αναφορά έκανε και στη πρόσφατη φονική έκρηξη που άφησε πίσω της εκατοντάδες θύματα στη Βηρυτό. «Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Μητροπολίτη Βητυτού κ. Ηλία για να μπορέσουμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες των πληγέντων», υπογραμμίζει, καλώντας τους πιστούς να συνεχίζουν να συνεισφέρουν σε αυτή τη προσπάθεια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.