Ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δέχθηκε στο γραφείο του, στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, την Τρίτη 8/3, τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τον Νομικό Σύμβουλο των προσκόπων κ. Δημήτριο Τόλιο. Η συνάντηση αφορούσε την ημερίδα για τον εθελοντισμό, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στις 7 Μαΐου 2022, στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Ο ρόλος των θεσμών στην ενίσχυση του εθελοντισμού. Ο Προσκοπισμός ένα διαχρονικό παιχνίδι εθελοντισμού».

Την Ημερίδα θα συνδιοργανώσουν η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν προσωπικότητες της ακαδημαϊκής ζωής, όπως ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Νικόλαος Καλογεράς, πρώην Γενικός Έφορος Προσκόπων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου & Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας, βαθμοφόρος του βελγικού προσκοπισμού, ο μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός, αρχηγός εκπαιδευτής του ελληνικού προσκοπισμού και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αναφορές από την εμπειρία του στην Πειραϊκή και Μαγνησιακή νεολαία, την ανάγκη στήριξης ανθρώπων μέσω κοινωνικών δομών, της συμβουλευτικής – ψυχολογικής στήριξης, απόρων, κακοποιημένων, εθισμένων ατόμων από διάφορες ουσίες, κοινωνικής μέριμνας φροντίδας κοινωνικών ομάδων.

Στην Ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή την σύμβαση συνεργασίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με την Ελληνική Κυβέρνηση για τον εθελοντισμό. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Βόλο, από τους Σεβ. Μητροπολίτες Βελγίου κ. Αθηναγόρα και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.