Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι άνεργοι διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας, είναι απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κι έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α’ επιπέδου. Η επιλογή τους θα γίνει κατά προτεραιότητα υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, έως τη συμπλήρωση των 1.000 θέσεων, ενώ θα υπάρξουν και 500 επιλαχόντες.

Το μάθημα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν τον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια, τους παρέχει τις βασικές γνώσεις στο συγκεκριμένο θεματικό αντικείμενο, αποτελείται από 5 κεφάλαια και περιλαμβάνει τα εξής:

οι καταρτιζόμενοι μαθαίνουν τις βασικές αρχές ασφαλείας στο διαδίκτυο
έρχονται σε επαφή με τους διαφορετικούς τύπους κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων και με τους τρόπους προστασίας των οργανισμών από αυτές τις επιθέσεις
εξερευνούν τις επιλογές σταδιοδρομίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
Η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εννοιών είναι σχεδιασμένη ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητή από τους καταρτιζόμενους όλων των επιπέδων και οι ενσωματωμένες διαδραστικές δραστηριότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση της κατανόησης.
Οι ωφελούμενοι μέσω της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκτούν πρόσβαση στην κοινότητα του Cisco Networking Academy, όπου έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα σχετικά με το μάθημα, με σπουδαστές από άλλες χώρες.

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.000 ανέργους του ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα καθώς εγκρίθηκε ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και ήδη, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη Διαύγεια.

Πρόκειται για δράση που προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΟΑΕΔ με την Cisco Hellas, τον περασμένο Οκτώβριο και ξεκινά να υλοποιείται, καθώς χθες, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε πρόγραμμα για την παροχή διαδικτυακής κατάρτισης σε 1.000 εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, στη θεματική ενότητα «Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.