Όσοι διόρθωσαν ή θα διορθώσουν τα δηλωθέντα τετραγωνικά στους δήμους, εφόσον τα στοιχεία στο Ε9 έδειχναν λιγότερα τετραγωνικά, θα έρθουν αντιμέτωποι με αναδρομικό ΕΝΦΙΑ έως και πέντε ετών.

Με την υποβολή των διορθώσεων στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και στην πλατφόρμα του Περιουσιολογίου της εφορίας.

Αμέσως μετά τη διόρθωση του Ε9, η ΑΑΔΕ θα υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί επί των πραγματικών εμβαδών των ακινήτων και, εφόσον είναι μεγαλύτερα, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αναδρομικά. Η αναδρομικότητα υπολογίζεται από το 2015 και για τα έτη για τα οποία ο ΕΝΦΙΑ υπολογιζόταν σε λιγότερα τετραγωνικά.

Παράλληλα, στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι περισσότεροι από 400.000 φορολογούμενοι έχουν αφήσει ακόμα σε εκκρεμότητα την υποβολή τής φορολογικής τους δήλωσης.

Φοροτεχνικοί: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων ζητεί με επιστολή της από το υπουργείο Οικονομικών παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων των τετραγωνικών στους δήμους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Και τούτο διότι, όπως αναφέρει, «το μεγάλο μέρος των δηλώσεων έπεσε στις πλάτες των φοροτεχνικών, οι οποίοι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από την εμφάνιση του κορωνοϊού και τις διάφορες πλατφόρμες που άνοιξε το Ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη έχουν τις φορολογικές δηλώσεις που λήγουν 28 Αυγούστου, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι έκλεισε η εφαρμογή του Ε9 και ο φοροτεχνικός πρέπει να ανατρέχει σε φακέλους – συμβόλαια – τοπογραφικά εν μέσω Αυγούστου, που οι πελάτες απουσιάζουν. Επίσης, υπάρχει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα που θα δηλωθούν μέχρι 31 Αυγούστου».

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου εκπνέουν οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους δήμους, με τους αρμόδιους υπουργούς να διαμηνύουν πως ενδεχόμενο νέας παράτασης δεν υφίσταται.

Έτσι, την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν την εικόνα των τετραγωνικών που έχουν στη διάθεσή τους οι οικείοι δήμοι έως τις 31 Αυγούστου εάν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ανάρτηση των εκκαθαριστικών και η υποχρέωση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.