Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου η ετήσια εκδήλωση αγάπης και τιμής προς τους Εκπαιδευτικούς λειτουργούς της ενορίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που εντάσσεται στη σύσφιξη των σχέσεων ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία, για την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και πλήθος εκπαιδευτικών.

Αρχικώς, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της «Κατακόμβης» και αμέσως μετά, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» κ. Σοφία Τσαρδακά.

Ακολούθησε η ομιλία της κ. Ιουλίας Νησιώτου – Μαντέλου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παιδιάτρου, με θέμα «Τίποτα καλύτερο από την παιδική ηλικία».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, οποίος συνεχάρη την ενορία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε σε σημαντικές εμπειρίες της μαθητικής του ζωής, όσο και στον σύνδεσμο με τους δασκάλους των παιδικών του χρόνων: «οι δάσκαλοι μίλησαν στην ψυχή μας, μάς έμαθαν ν’ αγαπούμε το σχολείο, την μόρφωση, την Εκκλησία, την ζωή, την οικογένεια, την αλήθεια, την πατρίδα». Τόνισε ότι, «μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν στην εποχή μας, τα δεδομένα να είναι, πλέον, διαφορετικά, η παιδική ψυχή, όμως, παραμένει η ίδια, ένα σφουγγάρι, που απορροφά κάθε γνώση και εμπειρία». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του, όταν βλέπει μια ενορία να διακονεί με αυτόν τον τρόπο, γιατί συμβάλλει στην ενότητα και λειτουργεί για το καλό των παιδιών μας. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε πατρικώς, κάθε παρά Θεού ευλογία στο υπεύθυνο και πολύμοχθο έργο τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.