Ι.Μ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός δέχθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στο Επισκοπείο Ορεστιάδος, τον πρόσφατα εκλεγέντα Δήμαρχο Ορεστιάδος Διαμαντή Παπαδόπουλο, συνοδευόμενο από τους επιλεγέντες αντιδημάρχους, σε μία πρώτη συνάντηση συνεργασίας και επικοινωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη την νέα δημοτική αρχή επί τη αναλήψει των καθηκόντων τους, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Μέσα σε ευχάριστο και θετικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Δήμου και διαπιστώθηκε σύγκληση απόψεων και κοινών στόχων.

Η συζήτηση, στην οποία ήταν παρών και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης, επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων και των ιστορικών ναών της περιοχής, του πολιτισμού και στην στήριξη των κοινωνικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανακούφιση εμπεριστάτων περιπτώσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην ευρύχωρη αίθουσα του Επισκοπείου Ορεστιάδος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ορεστιάδος, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Μαργαρίτη Αστεριάδη.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε την αξία του κοινωνικού λειτουργήματος που έχουν επωμισθεί και ευχήθηκε σε όλους υγεία, φώτιση και ευλογία Θεού στο έργο τους και στη ζωή τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.