Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σήμερα 2 Μαρτίου 2022.

Στις 17:00, τελέστηκε Δοξολογία επί τη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις 18:00, ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αφορά, μεταξύ άλλων, στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για την διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς στα σχολεία της ομογένειας στην Αμερική, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ζωής Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Σιρίγος, ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρύτανης Αλ. Πολυχρονίδης, οι Αντιπρυτάνεις, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και εκπαιδευτικοί της Σχολής.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής αναγόρευσης έχει ως εξής:
19.20: Προσέλευση του Τιμώμενου, των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Κοσμήτορος και των Προέδρων των Τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών

19.30: Έναρξη Τελετής.

Προσφώνηση του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρου Χ. Πολυχρονίδη.

Προσφώνηση του Κοσμήτορος της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη.

Προσφώνηση της Προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Καθηγήτριας κ. Μαρίας Τζιάτζη.

19.45: Έπαινος του τιμώμενου, κ. Ελπιδοφόρου, από την Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια κ. Ζωή Γαβριηλίδου.

20.00: Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Έγκρισης και της Αναγόρευσης από την Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, Καθηγήτρια κ. Μαρία Τζιάτζη.

Περιένδυση του τιμώμενου με το επιτηβέννιο του Ιδρύματος, από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Χ. Πολυχρονίδη.

Επίδοση των μεμβρανών από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη.

20:15: Ομιλία του τιμώμενου, κ. Ελπιδοφόρου, με θέμα: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως φορέας ειρήνης και αλληλοκατανόησης μεταξύ λαών και πολιτισμών».

20.30: Πέρας Τελετής.

Η εκδήλωση της αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, είναι ανοικτή για το κοινό, και η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Το πέρας της προσέλευσης ορίζεται στις 19:15.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.