Το πόρισμα της υγείας της επιτροπής των ιατρών για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου καθώς και τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την πολιτεία σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών και των αρνητικών τεστ θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης.

Η Επαρχιακή Σύνοδος μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεδρίαζε προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις με το πόρισμα των ιατρών για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, προκειμένου να την αποστείλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο θα αποφασίσει κατά την τακτική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για το μήνα Δεκέμβριο για το αν τελικά θα την κάνει δεκτή.

Μετά από εξέταση που τον υπέβαλε, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία εμποδίζουν τον σεβάσμιο Ιεράρχη να ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα. Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής προχώρησαν στην ενέργεια την οποία προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης που αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν.

Στη συνέχεια η γνωμάτευση υποβάλλεται στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία κατόπιν θα την καταθέσει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία και θα αποφανθεί για την αποδοχή της ή μη. Όπως ανέφερε στο Newshub.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού και αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου κ. Πρόδρομος, κατά την αυριανή συνεδρίαση δεν θα παραστούν οι γιατροί που συνέταξαν το πόρισμα για τον Σεβασμιώτατο.

Εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο Σεβασμιώτατος, με Συνοδική Απόφαση, στις 18 Οκτωβρίου, η Επαρχιακή Σύνοδος ενεργοποίησε το άρθρο 39, παράγραφος 2, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης το οποίο ορίζει ότι «Η Ιερά Σύνοδος Κρήτης δύναται και αυτεπαγγέλτως να αποφανθή περί της διά νόσον η γήρας διαρκούς ανικανότητος και απαλλαγής εκ των καθηκόντων του Αρχιερέως τινός, μετά προτέραν ένορκον πιστοποίησιν τριών ιατρών ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου των Πρωτοδικών».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.