Συνέρχεται από σήμερα στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί με τα θέματα τα οποία έχουν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Κατά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ το μήνα Μάρτιο είχε γίνει εκτενή αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία με τη ΔΙΣ να προβαίνει στην καταδίκη του ενώ είχε δώσει στη δημοσιότητα και το Γράμμα του απέστειλε ο Μακαριώτατος Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο με την οποία του ζητούσε να ενεργήσει ώστε να σταματήσει ο πόλεμος που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, ήδη η Εκκλησία της Ελλάδος δια μέσου των δομών τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όσο και Ιερών Μητροπόλεων φιλοξενεί πρόσφυγες που έφτασαν το προηγούμενο διάστημα από την Ουκρανία. Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειες αυτής ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε δύο φορές με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Σερκέι Σουτένκο, προκειμένου να συνεργαστούν από κοινού για την ανακούφιση των ανθρώπων που φτάνουν από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Πάσχα με μέτρα και φέτος όπως όλα δείχνουν
Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και εύλογος είναι ο προβληματισμός των πιστών για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στους ναούς, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.

Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα είχαμε επιστροφή σε κάποια μορφή κανονικότητας, η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και των υποπαραλλαγών της καθιστούν τους επιστήμονες επιφυλακτικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, κατά την τελευταία τους συνεδρίαση, φαίνεται ότι καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά.

Θα δούμε ωστόσο αν το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την ΔΙΣ και αν θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη ενημέρωση δια Εγκυκλίου για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.