Συνέρχεται από τις 13 έως 15 Ιουλίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις για τα θέματα τα οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση της η οποία διακόπηκε λόγω της επίθεσης με καυστικό υγρό που δέχθηκαν Μητροπολίτες στο Συνοδικό Μέγαρο το απόγευμα της 23ης Ιουνίου κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν από Τηλεοράσεως για την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς, γνωστοποιούμε τα εξής:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ ήταν πάντοτε και είναι υπέρ του να μη καταργηθή η Α.Ε. Ακαδημία της Βελλάς. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μάλιστα, σε μία από τις συνεδριάσεις Αυτής τον μήνα Μάιο, ομοφώνως απεφάσισεν, όπως και η Ακαδημία Βελλάς και η αντίστοιχη Θεσσαλονίκης μη καταργηθούν, λόγω του εξαιρετικού έργου που έχουν μέχρι σήμερα προσφέρει στην Χώρα μας.

Αν η κυρία Υπουργός Παιδείας προέβη στην νομοθέτηση καταργήσεως των ως άνω Σχολών, αυτό έγινε εν αγνοία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, ως γνωστόν, ηναγκάσθη να διακόψη βιαίως, τας εργασίας της κατά μήνα Ιούνιον, λόγω των πρωτοφανών γεγονότων εις το Δευτεροβάθμιον Δικαστήριον, την 23ην Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό η Δ.Ι.Σ. θα συνεδριάση εκτάκτως στις 13, 14 και 15 Ιουλίου, οπότε θα επιληφθή του ζητήματος των δύο Ανωτάτων Ακαδημιών Βελλάς και Θεσσαλονίκης.

Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.