Για το ζήτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Οι περισσότεροι, δηλαδή, η πλειονότητα του πληθυσμού έχει ασκήσει επί μακρόν έκκληση για ανεξαρτησία από τη διοίκηση της εκκλησίας της Μόσχας. Αυτό είναι ένα αίτημα για ανεξαρτησία, όχι θέμα των τελευταίων ετών.

Υπάρχει εδώ και αιώνες. Ο προκάτοχός μας χορήγησε στον Πατριάρχη Μόσχας μόνο το δικαίωμα να διορίσει τον Μητροπολίτη Κιέβου, εκλεγμένο από το Συμβούλιο κληρικών και ανθρώπων.

Ωστόσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έμεινε με το προνόμιο να αναφέρεται πρώτος στην ιερή λειτουργία ως πνευματικό του κεφάλαιο. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση ξεχάστηκε γρήγορα “, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

“Ήρθε στο σημείο ότι τα αδέλφια μας στην Ουκρανία διαμαρτύρονται συνεχώς ότι διοικούνται από μια εκκλησία που θέλει να επιβάλει διάφορα πράγματα.

Η πολιτεία και η πολιτική ηγεσία του έθνους έχουν επίσης επανειλημμένα κάνει το ίδιο αίτημα. Ως εκ τούτου, μετά από πολλά χρόνια προβληματισμού, προσευχής, προσπάθειας, διαλόγου, επιμονής και υπομονής, αναγνωρίσαμε αυτόν τον κόσμο ως άξιο να τους παραχωρήσουν την αυτόνομη κατάσταση.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό δεν συνέβη επειδή η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο κράτος, αλλά επειδή οι περισσότεροι από τους ανθρώπους υπέστησαν εξωτερικές πιέσεις.

Θα θέλαμε να σας ευχόμαστε κάθε ευλογία από τον Θεό, καθώς και έναν επιτυχημένο εορτασμό της επετείου του βαπτίσματος των Ρως και την ημέρα της μνήμης του Αγίου Βλαντιμίρ.

Φέτος, μια αντιπροσωπεία της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης θα έρθει στην Ουκρανία για τους εορτασμούς, η οποία θα φέρει μαζί της τα ανεκτίμητα λείψανα του Αγίου Ανδρέα.

Δείτε τη συνέντευξη στο άρθρο https://ru.tsn.ua/ukrayina/o-filarete-priznanii-pcu-i-motivah-predostavleniya-avtokefalii-intervyu-s-patriarhom-varfolomeem-1377984.html?_ga=2.82304470.1336391695.1563149320-110613232.1563149291

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.