Πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία και την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, του νέου Αρχιερατικού Επιτρόπου και κληρικών, η ιερατική σύναξη της Αρχιερατική Περιφέρεια Βόρειας Κέρκυρας στο χωριό των Αγραφών.

Η Αρχιερατική Περιφέρεια της Βόρειας Κέρκυρας προέκυψε από την συνένωση τριών Αρχιερατικών Περιφερειών για πρακτικούς και διοικητικούς λόγους και νέος Αρχιερατικός ορίστηκε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Προβατάς, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της διακονίας της και τον οποίο παρουσίασε στους Κληρικούς της Περιφέρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε σχετικά πως ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος με την πείρα, την διάθεσή του για διακονία, τις γνώσεις και την αγάπη του για την Εκκλησία αναλαμβάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να διαχειριστεί μια σειρά από πρακτικά, διοικητικά και πνευματικά ζητήματα των Ενοριών στα οποία τις περισσότερες φορές απαιτείται άμεση ανταπόκριση και αντιμετώπιση καθώς η απόσταση από το κέντρο αποτελεί πάντα ένα κρίσιμο παράγοντα.

Απευθυνόμενος προς την σύναξη των Κληρικών ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα πολλαπλά lock dawns, στην νέα πραγματικότητα που προκύπτει στις ζωές όλων, ενώ παράλληλα έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για την πνευματική και λειτουργική διακονία του νέου ιεραποστολικού έτους. Τόνισε δε ιδιαίτερα την ανάγκη αναδιοργάνωσης με αίσθημα ευθύνης από μέρους των Κληρικών και των συνεργατών τους της κατηχητικής, λειτουργικής, φιλανθρωπικής και κοινωνικής διακονίας των Ενοριών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Προβατάς κατά την ομιλία του προς του Κληρικούς έκανε μνεία σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην καλή διοίκηση και διαχείριση των Ενοριών και τους προέτρεψε να αναπτύξουν τα τάλαντά τους, να είναι πρόθυμοι, συνεπείς και να υιοθετούν καλές πρακτικές στην τήρηση των βιβλίων και στοιχείων των ενοριών τους, να συνεργάζονται μεταξύ τους και αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις Ενορίες τους και κυρίως, να μη διστάζουν να επικοινωνούν άμεσα μαζί του.

Μετά το τέλος της σύναξης και ως επιστέγασμα μιας αρμονικής και δημιουργικής συνεργασίας, παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.