Στην σύλληψη της δικηγόρου και υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βικτωρίας Κοχανόφσκαγια, προέβη την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 η Αστυνομία του Κιέβου.

Συγκεκριμένα πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να προσκομίσουν τις ταυτότητές τους, προέβησαν βιαίως και χωρίς αιτία στην σύλληψη της κ. Κοχανόφσκαγια.

Οι αστυνομικοί σέρνοντας σχεδόν λιπόθυμη την δικηγόρο (βλέπε βίντεο) την απομάκρυναν και την έβαλαν στο περιπολικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν παρατήρησαν ότι το κινητό την Κοχανόφσκαγια ήταν ενεργοποιημένο και μετέδιδε live σε χιλιάδες χρήστες τις συζητήσεις και τις σκηνές βίας που ασκήθηκαν.

Στο βίντεο ακούγεται οι απαγωγείς, χωρίς να συστηθούν να προτείνουν στο θύμα να πάει μαζί τους, αλλά παράλληλα αρνούνται να διευκρινίσουν το τόπο.

Η Βικτωρία Κοχανόφσκαγια απαντάει αρνητικά, και στη συνέχεια ακούγονται φωνές, ήχοι πάλης και χτυπήματα.

Επίσης ένας εκ των αστυνομικών ομολόγησε ότι το θύμα λιποθύμησε εξαιτίας του, και ερωτηθείς για το «ποιος έλαβε αυτή την απόφαση», απάντησε με αισχρολογίες: «αυτοί εκεί, ***», εννοώντας προφανώς τη Διοίκηση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι υπηρεσίες επιβολής νόμου του Κιέβου αναγκάσθηκαν να ομολογήσουν ότι η κ. Κοχανόφσκαγια «κρατήθηκε» και βρίσκεται σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα της πόλεως, με την υποψία βάσει του άρθρου για τον «χουλιγκανισμό».

Να αναφερθεί ότι Βικτωρία Κοχανόφσκαγια είναι Ουκρανή χριστιανή ορθόδοξη δικηγόρος και υπερασπίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη νομική προστασία των Ιερών Ναών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από τις βίαιες αρπαγές, ενώ παρείχε νομική υποστήριξη στους πιστούς.

Όλοι κάνουν λόγω για μια ευφυής, ικανή και χαρισματική δικηγόρο, η οποία συμμετείχε ενεργά στη νομική προστασία της Λαύρας του Κιέβου και στις διαμαρτυρίες των πιστών κατά της καταναγκαστικής εξώσεως των μοναχών από τη Λαύρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι Μητροπολίτης Μπάντσιν κ. Λογγίνος, κάλεσε την ουκρανική κυβέρνηση να αποφυλακίσει άμεσα την Βικτωρία Κοχανόφσκαγια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.