Η ανακοίνωση της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Η.Π.Α., μεταξύ άλλων, αναφέρει.

«καὶ ἀκούσας ὁ ᾿Ιησοῦς λέγει αὐτοῖς· οὐ χρείαν ἔχουσιν οἱ ἰσχύοντες ἰατροῦ, ἀλλ᾿ οἱ κακῶς ἔχοντες· οὐκ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν» (Κατά Μάρκον 2:17)

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να καταπολεμά τον κορωνοϊό COVID-19, είμαστε πάντα ευγνώμονες στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής – συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου, των εργαζομένων στα επείγοντα περιστατικά και των επιστημόνων – για την ακλόνητη αφοσίωση τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Δεδομένου ότι κληρικοί και λαϊκοί αναζητούν ποιμαντική καθοδήγηση σχετικά με τις εξελίξεις στην ιατρική, όπως τα εμβόλια για την COVID-19, δίνουμε τις ακόλουθες συμβουλές:

Οι Γραφές μας ενθαρρύνουν να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το σώμα ως ναό του Θεού (Προς Κορινθίους Α΄ 6:19). Ταυτόχρονα, μας αποθαρρύνει να βάλουμε σε πειρασμό ή να δοκιμάσουμε τον Κύριο (Κατά Ματθαίον 4:7). Και ως πνευματικοί ποιμενάρχες, σας δηλώνουμε και επιβεβαιώνουμε ότι δεν είναι λάθος, ούτε αμαρτία να ζητήσετε ιατρική βοήθεια και συμβουλή. Για την ακρίβεια, αποδεχόμαστε τις παρεμβάσεις που μας παρέχουν περισσότερο χρόνο για πνευματική ανανέωση και μετάνοια.

Επομένως, ενθαρρύνουμε όλους εσάς – κληρικούς και λαϊκούς της Εκκλησίας μας – να συμβουλευτείτε τους γιατρούς σας για να καθορίσετε την κατάλληλη πορεία δράσης για εσάς, όπως κάνετε για χειρουργικές επεμβάσεις, φάρμακα, εμβολιασμούς, θεραπείες καρκίνου και άλλες ασθένειες. Όπως ο επίσκοπος, o ιερέας ή o πνευματικός πατέρας σας είναι προετοιμασμένος να σας βοηθήσει με πνευματικά θέματα, ο προσωπικός γιατρός σας θα σας καθοδηγήσει για τις ατομικές ιατρικές αποφάσεις σας.

Ευελπιστούμε ότι οποιαδήποτε πορεία δράσης εσείς και ο γιατρός σας αποφασίσετε να ακολουθήσετε, να ωφελήσει επίσης την υπόλοιπη κοινότητα. Αν συνεργαστούμε – σε πνεύμα ειλικρινούς συμπόνιας και φροντίδας ο ένας για τον άλλο – σύντομα θα είμαστε σε θέση να συγκεντρωθούμε μαζί πάλι ως μια ολοκληρωμένη κοινότητα στις εκκλησίες μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.