Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες του επιστημονικού εκπαιδευτικού συνεδρίου «Ο δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», το οποίο διοργανώθηκε από την Σχολή σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα.

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, υπό την αιγίδα του uποίου τελεί το συνέδριο, εξεπροσώπησε ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, ενώ εκ μέρους της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής παρέστη ο εκ των αποφοίτων αυτής Σεβ. Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος. Τις εργασίες του συνεδρίου παρηκολούθησαν επίσης η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ως εκπρόσωπος της εντίμου ελληνικής πολιτείας, την οποία υποδεχόμενος προσεφώνησε καταλλήλως ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο κ. Α. Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ηλείας, εκπροσωπών την Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, κ. Σ. Χριστοδουλίδης, ο ενταύθα Συντονιστής Εκπαιδεύσεως, κ. Ι. Γιγουρτσής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, της Εκπαιδεύσεως, και λοιπών φορέων.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην σημασία της διοργανώσεως ενός εκπαιδευτικού συνεδρίου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για λόγους συμβολικούς και ιστορικούς, και στην συμβολή της μορφής του διδασκάλου για την διαμόρφωση της προσωπικότητος των μαθητών.

Οι υψηλοί επισκέπτες, αλλά και όλοι οι μετέχοντες και οι συντελεστές του συνεδρίου ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.